Σας παρουσιάζει 9 λόγους για τους οποίους το Muay Thai θεωρείται η τέλεια πολεμική τέχνη .EST_3359

Εχοντας αναπτυχθεί εδώ και εκατοντάδες χρόνια, η αρχαία πολεμική τέχνη του Muay Thai είναι γνωστή για την τρομερή της δύναμη, την μέγιστη αποδοτικότητα και την ωμή απλότητά της .                   Συχνά αναφέρεται ως ‘Η Τέχνη των οχτώ Άκρων’, καθώς το Muay Thai αξιοποιεί το ίδιο όμορφα τα χέρια, τους αγκώνες, τα γόνατα και τα πόδια δίνοντας την αίσθηση της ροής στην κίνηση με χάρη .Αυτή τη στιγμή το Muay Thai είναι ένα από τα πιο γνωστά μαχητικά αθλήματα στον κόσμο έχοντας αποδείξει την αποτελεσματικότητά του αποτελώντας μάλιστα και την βάση στο striking για όσους ασχολούνται με το ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα των μικτών πολεμικών τεχνών .Σήμερα σας παρουσιάζει 9 λόγους για τους οποίους το Muay Thai θεωρείται η τέλεια πολεμική τέχνη .

1) Θεωρείται ευρέως ως η απόλυτη πολεμική τέχνη στην όρθια μάχη στον κόσμοΤο Muay Thai είναι με διαφορά η πιο αποτελεσματική τέχνη στην όρθια μάχη στον κόσμο . Έχει δοκιμαστεί στον ανταγωνισμό και σε πραγματικές συνθήκες μάχης για εκατοντάδες χρόνια μετατρέποντάς σε σέ όσο γρηγορότερο, αποτελεσματικό και δυνατό αθλητή γίνεται . Επιπλέον με το να τεστάρεται σε μάχες μεταξύ υψηλής κλάσης αθλητών το έχει εξελίξει από κάθε άποψη σε ένα τρομερό επίπεδο .

      IMG_6151

    2) Είναι αποτελεσματικό σε όλο το φάσμα της όρθιας μάχης Δεν υπάρχει άλλη πολεμική τέχνη και μαχητικό σπορ όπως το Muay Thai . Η τέχνη του ενσωματώνει την χρήση γονάτων, αγκώνων, χεριών και ποδιών που επιτρέπει στον ασκούμενο να χρησιμοποιήσει όλα τα διαθέσιμα όπλα που διαθέτει το ανθρώπινο σώμα σε όλη αυτή την κλίμακα επιθέσεων που μπορεί να εκτελέσει, κάνοντάς το αποτελεσματικό σε κάθε τύπο όρθιας μάχης με τέτοιο τρόπο που δεν συμβαίνει σε άλλα μαχητικά αθλήματα που βασίζονται στο striking .

3) Είναι απλό και εύκολο στην εκμάθηση Αν και υπάρχουν εκατοντάδες διαφορετικές τεχνικές στο Muay Thai , το άθλημα είναι επίσης γνωστό για την ωμή απλότητά του . Γι’αυτό και είναι ιδανικό για κάθε ασκούμενο άντρα, γυναίκα ή παιδί . Στην Ταϊλάνδη συνηθίζεται μάλιστα να ξεκινούν την εξάσκηση στο Thai τα μικρά παιδιά από ηλικίες 5 – 6 ετών (ή και μικρότερα) .

IMG_6217

4) Eίναι τρομερά αποτελεσματικό στην αυτοάμυναΤο Muay Thai είναι ένα μία από τις ελάχιστες πολεμικές τέχνες στον κόσμο που έχουν αναμφισβήτητα τεσταριστεί σε μάχες και καταστάσεις κινδύνου στον δρόμο . Μολονότι θεωρείται από όλους μια πολεμική τέχνη που βασίζεται στην όρθια μάχη, ωστόσο περιλαμβάνει τεχνικές ρίψης, κλειδώματα, χρήση της δύναμης και του μομέντουμ του αντιπάλου, ακόμα και υποταγές . Η εξάσκηση μυαλού, σώματος και πνεύματος που εμπεριέχονται στο Muay Thai δίνει επίσης στους ασκούμενους το απαιτούμενο θάρρος και εμπιστοσύνη στις δυνάμεις τους σε πραγματικές συνθήκες αυτοάμυνας .

5) Είναι ταυτόχρονα αερόβια και αναερόβια προπόνησηΤο Muay Thai είναι ειδικά σχεδιασμένο ώστε να προωθεί το επίπεδο φυσικής κατάστασης και σκληρότητας που απαιτείται για αγώνες στο ρινγκ ακόμα και για όσους το κάνουν σε ερασιτεχνικό επίπεδο . Με το τρέξιμο, το πήδημα στο σχοινάκι και το shadow boxing σου προσφέρει αερόβια εξάσκηση και σε προετοιμάζει για πιο έντονες προπονήσεις .Το Muay Thai χτίζει ακόμα και αναερόβια δυναμική στον αθλητή με ασκήσεις όπως τα λακτίσματα και οι γροθιές σε στόχους ή σάκους και το clinching για να δουλεύεις το σώμα σου στα όρια . Αυτό καθιστά το άθλημα πέρα από μια τέλεια πολεμική τέχνη και έναν αποτελεσματικό τρόπο εξάσκησης . Με την συνεχή προπόνηση, το Muay Thai θα βελτιώσει την δύναμή σου, την επιδεξιότητά σου και το καρδιοαγγειακό του σύστημα και απόδοση .

IMG_6169

6) Σε βοηθά να κάψεις πάνω από 1000 θερμίδες την ώραΔεν χρειάζεται να πει κανείς περισσότερα αναφέροντας απλά και μόνο πως σε αυτή τη πολεμική τέχνη μπορείς να χάσεις και 1000 θερμίδες την ώρα . Αποτελεί το στάνταρντ για άψογη εκγύμναση όλου του σώματος . Είναι διασκεδαστικός και αποτελεσματικός τρόπος να κάψεις λίπος και να χάσεις βάρος χτίζοντας αντοχή, ανθεκτικότητα και δύναμη .

7) Δυναμώνει μυαλό, σώμα και πνεύμαΗ τέχνη του Muay Thai σκληραγωγεί μυαλό, σώμα και πνεύμα. Είναι καλό να χτίσεις εμπιστοσύνη στον εαυτό σου και την εσωτερική σου δύναμη ελέγχοντας παράλληλα αισθήματα και συναισθήματα .

IMG_6236

8) Είναι ένα από τα αθλήματα κλειδιά για το άθλημα του ΜΜΑΌντας κορυφαίο σύστημα όρθιας μάχης στον κόσμο, δεν αποτελεί έκπληξη το γεγονός ότι το Muay Thai αποτελεί άθλημα βασικό για όσους ασχολούνται με εξαιρετικά δημοφιλές και ταχέως αναπτυσσόμενο άθλημα των ΜΜΑ . Μερικοί από τους σημαντικότερους μαχητές και πρωταθλητές χρησιμοποιούν το Muay Thai ως την κύρια βάση τους για να ασκούνται στην όρθια μάχη .

9) Απελευθερώνει την ανθρώπινη δύναμη σου σε όλες τις εκφάνσεις της ζωήςΜία από τις μεγαλύτερες παρανοήσεις για το Muay Thai είναι πως αποτελεί μόνο ένα βίαιο άθλημα . Όμως όπως πολλές πολεμικές τέχνες έτσι και το Muay Thai καλλιεργεί σημαντικές αξίες που έχουν τις ρίζες τους σε μια πλούσια παράδοση . Έχει την δύναμη να προωθεί την ταπεινότητα και την πειθαρχία, ενώ ταυτόχρονα εμπνέει, πράγμα που οφείλει να αποτελεί μια από τις βασικότερες πτυχές μιας πολεμικής τέχνης .Το Muay Thai εμφυσύει στους ασκούμενους πολλές μεγάλες αρετές όπως το θάρρος, την ταπεινότητα και το πνεύμα του πολεμιστή . Αυτές οι αρετές δίχως αμφιβολία θα απελευθερώσουν τις μεγαλύτερες δυνάμεις που κρύβεις μέσα σου σε όλα τα στάδια της ζωής σου .

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *