Οι 7 λόγοι που θα πείσουν της γυναίκες να ξεκινήσουν το

Muay Thai… 

IMG_6159

Ένα μαχητικο αθλημα ισως να είναι παρεξηγημένο άθλημα από της γυναίκες, Ένα άθλημα που οι περισσότερες γυναίκες πιστεύουν πως θα τις «φουσκώσει», θα κάνει το σώμα τους χοντροκομμένο και στη τελική, που ξέρεις, μπορεί να σπάσουν και κάνα σαγόνι και για τέτοια είμαστε τώρα; Λάθος, λάθος και λάθος. Το Muay Thai εχει «μαγικές» ιδιότητες πάνω στο γυναικείο σώμα και σήμερα θα σας στις αποκαλύψουμε όλες, για να δείτε τι χάνατε τόσο καιρό:

1.Eίναι το απόλυτο άθλημα για κάψιμο του λίπους παντού: Παντού, ναι, σε όλο το σώμα, δεν αφήνει κανένα σημείο αγύμναστο και μεταξύ άλλων ενισχύει την ισορροπία μας, τη φυσική μας κατάσταση, τον συντονισμό μας, τα αντανακλαστικά και την ευκινησία μας.

2. Eξουδετερώνει τις θερμίδες σε χρόνο dt: Είναι ίσως το πιο έντονο είδος προπόνησης με εναλλαγές στον ρυθμό του, αεροβικό και δυναμωτικό ταυτόχρονα, ο συνδυασμός-κλειδί δηλαδή για να καίτε θερμίδες πιο γρήγορα από ποτέ.

3. Kάνει την κοιλιά επίπεδη: Αν θέλετε ένα πραγματικό six-pack, αφήστε τους κοιλιακούς, φορέστε τα γάντια και μπείτε στο ριγκ. Στο μποξ οι γοφοί κινούνται συνέχεια και ο κορμός δουλεύει στο φουλ ώστε τα χτυπήματα να είναι πιο δυνατά, έτσι αντί να κάνετε κοιλιακούς ξαπλωμένες στο πάτωμα, γυμνάζετε πολύ πιο αποτελεσματικά το επίμαχο σημείο με πολύ πιο γρήγορο τρόπο.

IMG_6236

4. Διώχνει το στρες: Σκεφτείτε να πηγαίνετε στην προπόνηση μετά από μια κουραστική μέρα και να ρίχνετε μπουνιές σε όλα (και όλους) που σας έσπασαν τα νεύρα τις τελευταίες ώρες. Θα γυρίσετε σπίτι πιο ανάλαφρη και από πουλάκι την πρώτη μέρα της Άνοιξης (και με κοιλιακούς πέτρα).

5. Δίνει χάρη: Ακούγεται περίεργο, αρχικά, αλλά αν το σκεφτείς λίγο οι συνδυασμοί κινήσεων και σκέψης που απαιτεί το Muay Thai, οι οποίοι προκαλούν σώμα και μυαλό, είναι ιδανικοί για να αποκτήσετε περισσότερη χάρη στις κινήσεις σας και ένα απολύτως ελεγχόμενο σώμα.

6. Σε κρατά «στην τσίτα»: Κάθε άσκηση μετά από ένα κάποιο χρονικό διάστημα γίνεται ρουτίνα. Και παρότι αυτό είναι καλό γιατί σημαίνει πως γίνεται κομμάτι της ζωής μας, μπορεί στο τέλος να καταντήσει απλά βαρετό. Αυτό, όμως, δεν θα σας συμβεί ποτέ με το Muay thai. Το Muay Thai είναι μια αθλητική πρόκληση που δεν σταματά ποτέ να σε μαθαίνει νέα πράγματα και άρα να κρατά ζωντανό το ενδιαφέρον σου. Ταυτόχρονα, το σώμα σου μαθαίνει και αυτό συνέχεια καινούργιες κινήσεις και δεν σταματά ποτέ να καλυτερεύει.

7. Σε κάνει να ξεπερνάς τα όριά σου (με ασφάλεια): Με το μποξ το σώμα σου κινείται ακριβώς με τον τρόπο που έχει σχεδιαστεί να κινείται, απλά σε μεγαλύτερη ταχύτητα. Επίσης, μπορείς να εξασκείσαι με την ίδια ένταση και κίνητρο ενός ανταγωνιστικού μπόξερ είτε είσαι στο γυμναστήριο είτε σπίτι σου, κάτι που σίγουρα δεν γίνεται με πολλά αθλήματα.

Facebooktwitterredditmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *