Η άσκηση με τον σάκο ανακουφίζει το στρες.

IMG_6236

Ο σακος του μποξ δεν είναι για τους πολεμοχαρείς. Μπορεί να αποτελέσει μια πρώτης τάξεως προπόνηση για κάψιμο λίπους και από την άλλη να σας ηρεμήσει διώχνοντας το στρες!

Με αντίπαλο τον… σάκο, μισή ώρα προπόνησης μποξ στο γυμναστήριο σας θα σας βοηθήσει να κάψετε περί τις 400 έως 500 θερμίδες.

Η …πάλη με τον σάκο «καίει» θερμίδες, τονώνει και χτίζει τους μυς και έτσι μπορεί να οδηγήσει σε απώλεια βάρους. Ανάλογα με τον τύπο και την ένταση της άσκησης, ποικίλλει και ο αριθμός των θερμίδων που καταναλώνονται.

0

Η άσκηση με τον σάκο ανακουφίζει το στρες αφού μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως μια τεχνική χαλάρωσης, καθώς απελευθερώνει την ορμόνη ενδορφίνη, την ορμόνη που μας κάνει να αισθανόμαστε καλά, ανακουφίζει από τον πόνο και βοηθά στη μείωση της κατάθλιψης

Από την άλλη βελτιώνει την στάση του σώματος και σας βοηθήσει να «χτίσετε» τους μυς του κορμού σας, αυτούς που βρίσκονται στην κοιλιά και χαμηλά στην πλάτη. Οι μύες του κορμού ανταποκρίνονται καλύτερα στις ασκήσεις που απαιτούν ελάχιστο φορτίο και παρατεταμένη ένταση. Οι κοιλιακοί δουλεύουν, ενώ στρίβετε το σώμα σας για να ρίξετε μια γροθιά, σηκώνετε το πόδι σας για να δώσετε μια κλωτσιά και κινείστε για να αλλάξετε κατεύθυνση. Όλα αυτά βοηθούν στη βελτίωση της ευελιξίας και της στάση σας.

Facebooktwitterredditmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *