6 αποριες ενος νεου crosfit-α

IMG_6389

Είναι πολλοί που σκέφτονται να αρχίσουν crossfit και διστάζουν. Άλλοι που εντυπωσιάζονται αλλά δεν το επιχειρούν φοβούμενοι τραυματισμούς. Ποιες είναι όμως οι βασικές απορίες κάποιου που θέλει να αρχίσει crossfit;

Αρχικά πρέπει να ξεκαθαρίσεις αν θέλεις το crossfit να είναι η βασική σου προπόνηση ή συμπληρωματική της προπόνησης του γυμναστηρίου ή κάποιου άλλου αθλήματος που ασχολείσαι.

Από τη στιγμή που τα ξεκαθαρίσεις τότε τα πράγματα γίνονται πιο απλά! Δες μερικές από τις απορίες που συγκεντρώσαμε και τις απαντήσεις τους:

1. Πόσο θετικά ή αρνητικά μπορεί να επηρεάσει την προπόνηση στο γυμναστήριο ή το άθλημα που κάνω;

Μόνο θετικά μπορεί να το επηρεάσει. Το crossfit είναι μια προπόνηση φυσικής κατάστασης που κολλάει σε οποιοδήποτε άθλημα. Άλλωστε οι προετοιμασίες των περισσότερων αθλημάτων περιέχουν ασκήσεις ή παιχνίδια από άλλα αθλήματα και φυσικά κυκλική προπόνηση. Για παράδειγμα οι ποδοσφαιριστές παίζουν μπάσκετ και οι μπασκετμπολίστες βόλεϊ!

2. Με ποιο άθλημα μπορεί να συγκριθεί το crossfit;

Με κανένα, είναι η απάντηση. Το crossfit περιλαμβάνει ασκήσεις από διάφορα αθλήματα, την άρση βαρών, την ενόργανη.

3. Πόσες φορές πρέπει να προπονούμε στο crossfit χωρίς να σταματήσω το γυμναστήριο ή το άθλημα που κάνω;

Μία ή και δύο φορές την εβδομάδα είναι αρκετό και θα συμπληρώσει τέλεια την βασική σου προπόνηση.

4. Αν θέλω να κάνω μόνο crossfit;

Μια χαρά είναι. Θα πρέπει να κάνεις προπόνηση πέντε με έξι φορές την εβδομάδα, να ξεκουράζεσαι, να μην τρως λάθος τροφές και να μην πίνεις πολύ και γενικά να μπεις στο κλίμα της ομάδας!

5. Είναι ανταγωνιστικό άθλημα;

Όχι δεν είναι! Το crossfit δεν μοιάζει με τον στίβο ή κάποιο άλλο άθλημα. Εκεί παίζεις μόνος σου και σημασία έχει η προπόνηση και να πιέζεις τα όρια σου. Η βελτίωση ή η νίκη σε κάποιον αγώνα δεν θα έρθει επειδή θα χτυπιέσαι να τελειώσεις ένα workout, αλλά εκτελώντας το σωστά.

6. Αν τραυματιστώ;

Τραυματισμοί υπάρχουν σε όλα τα αθλήματα, γιατί το crossfit να σε τρομάζει; Όπως και στο άθλημα που κάνεις ή ακόμα και στο γυμναστήριο πρέπει να προσέχεις τους τραυματισμούς. Δηλαδή να εκτελείς σωστά τις ασκήσεις και να μην υπερβάλεις. Η τελειότητα θα έρθει μόνη της με τον καιρό.

TIP
– Το CrossFit δεν το κάνεις για να εντυπωσιάσεις τους άλλους. Το CrossFit βελτιώνει τη φυσική σου κατάσταση και υγεία. Είναι πιο σημαντικό να μπορείς να ξαναπάς αύριο για προπόνηση παρά να έχεις ανεβάσει 5 κιλά στη μπάρα σου. 
– Το να περνάς καλά είναι μέρος της προπόνησης γενικότερα σε κάθε άθλημα. Δεν είναι μόνο να κερδίζεις τους αγώνες. Το CrossFit θα σου αλλάζει τη ζωή προς το καλύτερο, οι φίλοι σου στο box γίνονται η CrossFit οικογένεια σου, κάτι που δεν θα γίνει ποτέ σε ένα κοινό γυμναστήριο ακούγοντας μουσική στα ακουστικά σοη.

Πηγή . Activeman.gr

Facebooktwitterredditmail

Αφήστε μια απάντηση

Η ηλ. διεύθυνση σας δεν δημοσιεύεται. Τα υποχρεωτικά πεδία σημειώνονται με *